Ето какво ще се случи, ако прибавите 50 мл коняк към чая си


Ето какво ще се случи, ако прибавите 50 мл коняк към чая си
Снимка: iStock

Полезните свойства на коняка са много. Освен че е любимо питие (най-вече на мъжете), той всъщност може да бъде много полезен, особено при настинки.

Именно отлежаването на напитката в дъбови бъчви спомага за подчертаване на тези полезни свойства и усилва качествата му. Консумацията му (без да се прекалява, разбира се) действа съдоразширяващо и помага за увеличаването на кръвотока в организма.

Ето как конякът помага да се засили организма, особено през зимата:

Една от най-популярните рецепти е да прибавим 50 мл коняк към топлия билков чай заедно с една лъжица мед. Това ще ни помогне да отпушим горните дихателни пътища и ще повиши значително концентрацията на витамин С в организма ни.

ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО ПИЕТЕ 50 ГРАМА РАКИЯ ВСЯКА ВЕЧЕР

Ако имате болки в гърлото, това, което трябва да направите, е просто да смесите малко коняк с една супена лъжица мед. Тази смес помага и при дразнеща кашлица.

При силна простуда и настинка разбъркайте една чаена лъжичка джинджифил на прах в 50 мл коняк. Оставете го за около час и след това го изпийте. Действа безотказно.

Ако усещате, че се разболявате или ви тресе, веднага си загрейте 50-70 мл коняк с малко лимонов сок и лъжица мед. Ще се почуствате много по-добре.

Разбира се, конякът може да бъде полезен само ако се употребява в нормални количество, но повече от 100 мл, дори е препоръчително да са 50.

Дори и да е много полезен, в големи количества може да постигнете обратния резултат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама