Ето какво ще се случи с тялото ви, ако яде авокадо всеки ден


Ето какво ще се случи с тялото ви, ако яде авокадо всеки ден
Снимка: iStock

Не може да се отрече, че авокадото е толкова вкусно, колкото и полезно. То буквало лекува тялото ви от главата до петите. Няма значение дали го ядете в салата, смутита или направо от дървото.

Вижте още: Супер ползи от редовното ядене на семена от чиа

Днес ви представяме 8 причини да го включите в ежедневното си меню:

1. Подобрява бъбречната функция

Авокадото е богато на калий, така че ако имате някакъв проблем с бъбреците, може да включите този плод в диетата си. Проучванията са доказали, че редовното ядене на авокадо е здравословен начин за подобряване на бъбречната функция.

2. Освежава дъха

Ако търсите естествено освежаване на устата, време е да помислите за авокадото. То има висока антибактериална активност и яденето на едно авокадо на ден може да премахне бактериите от устата ви и да я почисти.

3. Подобрява зрението

Яденето на едно прясно, средно голямо авокадо на ден води до по-добра функция на очите. Това се случва, защото авокадото помогa за повишаване на нивата на каротеноиди в тялото ни, действайки като антиоксидант и противовъзпалително средство.

4. Засилва имунната система

Авокадото съдържа огромно количество желязо, магнезий, цинк и калий. То е богато на важни витамини като А, РР, Е и от групата на В – В1, В2, В6, които значително ще подсилят имунната ви система.

Най-полезна е консумацията на сурово авокадо, защото при термична обработка биват унищожавани някои от важните му съставки.

Вижте още: Ето защо е опасно да спите с бижута

5. Помага при хипертония

Ако страдате от високо кръвно налягане, авокадото може да бъде най-големият ви съюзник. Високото му съдържание на калий и лутеин лекува съдовите заболявания и повишава липидите в организма ни.

6. Подобрява функцията на черния дроб

Черният дроб регулира повечето химически нива в нашата кръв и е много важно да го поддържаме здрав и да работи правилно. Учени от Япония тествали експериментално ефекта на авокадото върху черния дроб. Те открили, че консумацията му оказва забележим ефект върху този така важен орган. Според японските лекари авокадото е в състояние да защити черния дроб от негативните ефекти на различни токсини.

7. Бори се с излишните килограми

Авокадото може да помогне за намаляване на теглото. То бързо дава чувство за ситост и има положителен ефект върху нашите чревни хормони.

8. Облекчава симптомите на артрит

Хората, които страдат от артрит, често изпитват болки в ставите, но яденето на авокадо може да им помогне в борбата с този проблем. Плодът има антиоксидантни и аналгетични свойства, които се облекчават проблемите в ставите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама