Ето колко часа трябва да спите, за да сте здрави


Ето колко часа трябва да спите, за да сте здрави
Снимка: iStock

Ако спите между 7 и 8 часа на денонощие, то тогава вие правите това, което е най-добро за вашия мозък, установи ново изследване по проблема за връзката между съня и интелекта.

Важно е да се отбележи, че ако спите по-малко от 7 часа, дори и със сравнително малко време, или повече от 8 часа, това води до понижаване на когнитивното представяне при тестовете за интелигентност.

Половината от участниците в изследването са спали средно по около час по-малко от оптималното. Учените са установили, че техните мозъци, сравнени с мозъците на онези участници, които са спали в оптималните рамки, са били в когнитивно отношение с цели 9 години по-стари.

"Ние наистина искахме да покрием навиците за съня хората по цялото земно кълбо. Искахме да какво представлява сънят в реалния живот, а не в лабораторни условия. Участниците в нашето изследване осигуриха много детайлна информация за себе си и за своите навици”, обяснява професор Ейдриън Оуен. Неговият екип е подбрал над 40 000 доброволци от цял свят, които са попълнили детайлни въпросници и са преминали през тестове за интелигентност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама