Ето колко протеин да ядете, за да отслабнете


Ето колко протеин да ядете, за да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за отслабване, повече от нас се притесняват за приема на калории, но един експерт казва, че тайната се крие в нещо друго.

Според Александа Милър, корпоративен диетолог, трябва да се фокусирате върху протеина.

Защо? Оказва се, че яденето на достатъчно количество протеин е важно за вашия успех в отслабването, тъй като ви държи по-дълго време сити, възстановява мускулните влакна и повишава нивата на енергия.

Колко всъщност трябва да приемате?

Горейки пред popsugar.com, Милър разкри, че макар тялото и диетата на всеки да е различна, има магическа формула, когато става въпрос за вашия прием на протеин, която може да ви помогне да свалите килограми.

Като цяло е прието, че минималното количество препоръчителна дневна доза протеин е около 0,4 грама за всеки 0,5 килограма от теглото ни. Затова, ако искате да отслабнете, трябва да увеличите количеството на около 0,54-0,68 грама на ден.

По този начин това ще ви помогне да развиете чиста мускулна маса, докато отслабвате, особено в комбинация със силови упражнения. Също така ще може по-лесно да контролирате апетита си.

Тя също така подчертава, че е важно от къде получавате дозата си протеин.

"Запомнете, че за да отслабнете, трябва да има калориен дефицит, затова търсете по-чисти източници на протеини, които са богати на витамини и минерали", каза тя.

Най-добре заложете на чисто месо като пилешко, белтъци, мляко, риба, ядки и семена.

Също така трябва да ограничите приема на мазнини и въглехидрати и да ги замените с по-полезни алтернативи като зехтин, авокадо, пълнозърнести храни и зеленчуци.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама