Ето това са едни от най-здравословните храни


Ето това са едни от най-здравословните храни
Снимка: iStock

Храната, която консумираме, може да ни даде нужните витамини и минерали. Ето защо трябва внимателно да я подбираме. Вижте кои са най-полезните храни и защо:

Банани

Потенциалните ползи за здравето от бананите включват: понижаване на кръвното налягане, намаляване на риска от развитие на детска левкемия и поддържане на здравето на сърцето.

Бананите са богати на минерала калий, който е важен, тъй като спомага за поддържането на нивата на течности в организма и регулира движението на хранителни вещества и отпадъчни продукти вътре в клетките и извън.

Калият също помага на мускулите да се свиват и нервните клетки да реагират. Той поддържа сърдечната дейност и може да намали ефекта на натрий върху кръвното налягане.

Калият може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците. На свой ред, здравите бъбреци гарантират, че правилното количество калий се съхранява в организма.

Вижте още: Най-големите ползи за здравето от тиквените семки

Червено цвекло

Цвеклото е богат източник на фолиева киселина и манган, а също така съдържа тиамин, рибофлавин, витамин В-6, пантотенова киселина, холин, бетаин, магнезий, фосфор, калий, цинк, мед и селен.

Бок чой

Бок чой и другите зеленчуци от семейство кръстоцветни имат определени противоракови свойства. Проучванията показват, че хората, които ядат повече кръстоцветни зеленчуци, имат по-малък риск от развитие на рак на белия дроб, простатата, дебелото черво и рака на гърдата.

Желязото, фосфорът, калцият, магнезият, цинкът и витамин К в бок чой допринасят за изграждането и поддържането на структурата и здравината на костите.

Фолиевата киселина, калият, витамин С и съдържанието на витамин B-6, заедно с липсата на холестерол, помагат да се поддържа здраво сърце.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама