Най-големите ползи за здравето от тиквените семки


Най-големите ползи за здравето от тиквените семки
Снимка: iStock

Ако обичате да си похапвате семки, трябва да знаете, че тиквените са най-добрият избор. Те имат множество ползи за здравето ни, когато се консумират в правилните количества.

Тиквените семки са сред най-добрите естествени източници на магнезий. В 100 грама тиквени семки се съдържа 92% от дневния препоръчителен прием. Магнезият е от съществено значение за контролиране на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Вижте още: Страхотните ползи от тиквата

Подобряват функцията на пикочния мехур. В проучване, проведено върху 45 души със свръхактивен пикочен мехур, откритието показа, че екстрактите от тиквени семки подобряват ежедневната функция на пикочния мехур.

Тиквените семки съдържат омега-3,6 мастни киселини, фибри и антиоксиданти. Фибрите са важни за понижаване на нивата на холестерола в кръвта, което води до здраво сърце. Семената съдържат и фитостероли, които понижават нивата на LDL холестерола.

Те са и естествен антидепресант. Тиквените семки съдържат L-триптофан, съединение, ефективно срещу депресия.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама
Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама