Ето защо да давате фъстъци на бебето си


Ето защо да давате фъстъци на бебето си
Снимка: iStock/Guliver

На фона на увеличаване на броя на страдащите от алергия към фъстъци, ново проучване показва, че даването на фъстъчена паста на бебета намалява значително риска за развитие на тежки алергии, пише изданието "Science Alert”.

Изследователите са работили с деца под 11 месеца, които имат висок риск от алергии, което означава, че те вече страдат от екзема или имат алергия към яйца. Въпреки това на тях име е давано редовно фъстъчена паста, което е спомогнало за намаляването на риска от алергии до петгодишна възраст с над 80%.

Според тестове, които са проведени година след като на децата вече не им се дава фъстъчена паста, ефектът от нея продължава да действа. Дори година след това те все още са защитени, като намаляването на алергията се забелязва при 74 % повече деца в сравнение с тези, хранени с обикновена храна.

"Изследването ясно показва, че мнозинството от бебета остават защитени и защитата им продължава за дълъг период от време“, заяви един от водещите изследователи Гидеон Лак от Кралския колеж в Лондон.

"Вярвам, че този страх от хранителни алергии се е превърнал в самореализиращо се пророчество, тъй като храната е изключена от менюто и в резултат на това детето не може да развие толерантност към нея“, допълва той.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама