Ето защо да започнете да ядете конопено семе


Ето защо да започнете да ядете конопено семе
Снимка: iStock/Guliver

Конопеното семе се счита за една от супер храните в света, която има изключително много ползи за организма ни. Бъдете спокойни, тъй като в него не се съдържат тетрахидроканабинол, които действат като опиат.

Конопеното семе е признато за най-концентрирания и добре балансиран източник на протеини в природата.

Тялото ни ежедневно се нуждае от достатъчно количество протеин. Той е не само градивен елемент на клетките, но също така невротрансмитер и помага за правилото функциониране на всички органи и системи в тялото ни.

За организма ни 25-30 грама чист протеин на ден е напълно достатъчно, но за съжаление жените често не си осигуряваме тази доза. В 100 грама белено конопено семе има 30 грама протеин, затова ако сте вегетарианки, конопът е много добро решение за вас. 

Конопеното семе съдържа всички незаменими аминокиселини, богато е на есенциални мастни киселини, витамини, минерали и неразтворими фибри. 

Също така понижава кръвното, чисти плаките в артериите и ги освобождава от холестерола. Подпомага дейността на имунната система и чревния тракт.

Препоръчително е да консумирате на ден по 40 грама белено конопено семе, което се равнява на 4 супени лъжици. Може да го добавяте в домашен хляб, смутита, салати или пък да си направите конопено мляко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама