Ето защо е важно да се освободите от негативни емоции


Ето защо е важно да се освободите от негативни емоции
Снимка: iStock

Задържането на чувствата дълбоко в себе си, без значение положителни или отрицателни, реално може да е много вредно за здравето ни.

Колкото повече таим в себе си негативни мисли и чувства, толкова по-възможно е да се сблъскаме с някои болести като сърдечни проблеми, безсъние, понижаване на имунитета, рак и др.

Ето защо е важно да се освобождаваме от тях, да не ги задържаме в себе си и да се отпускаме.

Как може да стане това:

Научете се да разпознавате чувствата си, а когато не можете да се справяте сам, най-добре е да потърсите професионална помощ. Свържете се с чувствата си, за да може да ги превъзмогнете изцяло — отвътре, и открийте най-правилният начин за това. Никога не забравяйте, че пагубните ви чувства вредят само и единствено на вас, и никога на човека, към когото са насочени. Не искате да си докарате някой здравословен проблем, нали?

Физическата активност е много важна, не забравяйте това!

Упражнявайте се физически, за да можете да се освободите от негативните емоции. Обърнете се към професионалист за съвети, които биха могли да прогонят напрежението от тялото и ума ви. Най-уместни средства за това са танци, йога, автогенна тренировка и медитация. Изберете това, което ви допада най-много и го практикувайте редовно.

Задължително си подарете и подходящ масаж. Той е прекрасно средство да отпуснете тялото и съзнанието си напълно. Настъпилото облекчение ще ви помогне да се справите с болката и да изкарате навън всички негативни емоции.

Може дори да пробвате и акупунктура. Потърсете специалист, който да знае какво прави. Тази терапия се състои в поставяне на игли на определени точки по тялото ви с цел да се синхронизира работата на меридианите и възстановяване на общия баланс, при който отсъства стрес или гняв.

Сигурни сме, че това ще ви помогне да се отпуснете максимално.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама