Ето защо трябва да си хапвате суши по-често


Ето защо трябва да си хапвате суши по-често
Снимка: iStock

Сушито е едно от най-популярните японски ястия. Има много и различни вариации, включително и такива за вегетарианци. Консумацията му ни помага да поддържаме добро тегло, осигурява ни омега-3 и омега-6 мастни киселини. Ето и част от останалите ползи за здравето:

От съществено значение за функцията на щитовидната жлеза

Традиционен елемент в приготвянето на суши е неговата обвивка, която обикновено се състои от морски водорасли, известни като нори. Водораслите съдържат големи количества йод, който е от съществено значение за здравето на щитовидната жлеза.

Въпреки че не всички заболявания на щитовидната жлеза са причинени от дефицит на йод, минералът има силна връзка с общата функция на щитовидната жлеза.

Вижте още: 10 знака, че имате проблем с щитовидната жлеза

Ако страдате от анемия, хапвайте суши

Доброто функциониране на щитовидната жлеза е от съществено значение за броя на кръвните клетки. Според някои проучвания ниският брой на червените кръвни клетки се свързва с недостатъчна активност на щитовидната жлеза. Освен това водораслите са богати на желязо, което намалява риска от анемия – още една добра причина да хапвате по-често суши.

За красива коса

Един от най-големите индикатори, че нещо не е наред със здравето ви е състоянието на косата, кожата и ноктите. Протеините, които ни осигуряват рибата и водораслите, спомагат за подобряване състоянието на кожата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама
Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама