Ето защо всеки трябва да консумира кориандър


Ето защо всеки трябва да консумира кориандър
Снимка: iStock

Кориандърът, още наречен китайски магданоз, е билката, към която трябва да се обърнем, когато искаме да се изчистим от тежки метали. Мозъкът получава от коринадъра ценни минерални соли, заедно с бонус – фитохимикали, които целенасочено отстраняват тежките метали от мозъка, като освобождават невроните от остатъците окислени тежки метали, така че да могат да функционират по възможно най-добрия начин.

Кориандърът е много ценен заради това, че извлича тежките метали и токсини от други органи и системи в тялото, особено от черния дроб. В действителност, той е чудесен детоксикатор на черния дроб сам по себе си.

Кориандърът е и една от най-добрите билки за поддържане на надбъбречните жлези и е чудесен за балансиране нивата на кръвната захар и предотвратяване на напълняването, замъгленото мислене и проблемите с паметта.

Кориандърът е антивирусен и спомага за намаляване нивата на вируса на Епщайн-Бар, херпес зостер, човешки херпесен вирус 6, цитомегаловирус и други херпесни вируси във всичките им разновидности, включително и ХИВ.

Той има също така противобактериални свойства - бори се буквално с всеки вид бактерия, като подпомага изхвърлянето от организма на токсините от тези бактерии. Кориандърът притежава и противопаразитни свойства.

Как да използваме кориандъра?

За извличане на най-много ползи, използвайте пресен кориандър по няколко пъти на ден. Можете да изцедите сок от него, като включите също така зеленчуци, плодове и зеленолистни, както и да го използвате в смути, салата, супа, салса или гуакамоле. Колкото повече кориандър употребявате, толкова повече ползи ще имате. Един от най-добрите начини да го използвате е като го включите в смути за изчистване на тежките метали, което безопасно и ефективно отстранява възможно най-много метали от организма. Най-добре е да пиете това смути всеки ден.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама