Индийски гуру: За 1 ден могат да се свалят 20 кг


Индийски гуру: За 1 ден могат да се свалят 20 кг

Ако един човек е много, много дебел той може да смъкне 20 килограма само за 1 ден, не 1 месец. С това твърдение Мастър Аман Соод шокира вчера водещите на предаването "Преди обяд" по бТВ.

Индийският гуру, който е в България по покана на Здравна академия "Гарабитов", обясни, че 100-процентов бърз резултат може да се постигне с детоксикираща йога. Такава детокс терапия не съществува в медицинската практика – има я единствено в йога. Чрез нея се пречиства вътрешната система, което дава моментални резултати. Започва се с пиене на специален вид вода, която стимулира метаболизма на клетките. Във водата се слага т.нар. планинска сол, която не вдига кръвното налягане, понякога се добавя и лимон. Правят се и йога упражнения, едно от които Мастър Аман Соод демонстрира пред камерата на бТВ. Нарича се "миялна машина" – движение на вътрешният мускул на дебелото черво. "Когато правим това, обвивката на дебелото черво започва да се движи като миялна машина и започва да чисти мръсотиите около стомашната стена и стимулира енергията, която се е акумулирала в мастните клетки", обясни Соод.

Аман Соод призна, че преди да започне да се занимава с йога е мислил, че никога няма да може да направи и една от асаните, които изпълнява сега.

Към древната философска школа го насочва болката. "16 години играех професионално джудо за Индия. По време на един шампионат си нараних гърба и кръста и отидох на йога. Учителят Сики Мистра ми помогна да се излекувам напълно. Влюбих се в йогата и започнах да мисля, че трябва да помогна на хората", сподели Аман Соод.

Въпреки че е много млад, само на 27 години, Мастър Соод е Директор на йога федерацията в Тайланд. За него йогата не е религия, а просто начин на живот. Живот без болка и излишни килограми. Повече от 10 години предава знанията си по целия свят.

В България ще води курсове по отслабваща йога, йога за болки в гърба и ставите и хата йога. Практиките ще се проведат в Пловдив, в център "Гарабитов" - йога зала "Шри Чинмой" на 22, 23 и 24 юни (петък, събота и неделя), от 11 до 14.30 часа. Необходимо е предварително записване.

"Йогата няма да ви направи по-слаби с магическа пръчка, а по-балансирани", каза още индийският мастър. Човек се успокоява и ако е по-пълничък започва да отслабва, ако е прекалено слаб започва да наддава. Това е постигане на баланс. Йогата обединява тялото ни, начина на дишане и душата ни – това е един комплекс. Помага ни за себепознаването. Отслабващата йога и хата йога може да се прави и от малки деца. Методите обаче са специално за тях – по-забавни, допълни индийският гуру.

Така популярната в момента в САЩ хот йога или още гола йога, според Соод е добре най-вече за хора с огромно свръхтегло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама