Жените над 45 години задължително трябва да ядат тези храни


Жените над 45 години задължително трябва да ядат тези храни
Снимка: iStock

Намаляването на мускулната маса е една от промените, настъпващи в тялото на жените след 45 години. В случая тялото реагира с натрупването на мазнини в опита си да запълни празното пространство.

Жените над 45 години, които искат да запазят здравето и младостта си за по-дълго, е необходимо да обърнат специално внимание на своята диета.

3 храни, които жените над 45 години трябва да консумират

Д-р Елена Малишева  споделя кои са тези храни.

Червеният боб е на първо място в списъка като пълноценен източник на протеини за тялото. Той изобилства от витамини и микроелементи, укрепващи имунната система. Освен това те насърчават изхвърлянето на токсините от тялото. Оказват положителен ефект върху нервната система.

Лекарят препоръчва ежедневната консумация на 40-50 гр червен боб.

Тези храни премахват лошия дъх

Червената риба е на второ място в списъка. Достатъчно е да консумирате 100 гр дневно от нея. Това количество набавя необходимите на тялото омега-3 мастни киселини.

На трето място в списъка е сиренето тофу, което се приготвя от соево мляко. Достатъчно е всеки ден да ядете по 100 гр от него, за да запазите младостта на кожата по-дълго.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества балансираното хранене, както и консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама