Женските презервативи се завръщат


Женските презервативи се завръщат

Чували ли сте за женските презервативи? Те не пожънаха голям успех, когато се появиха преди 20 години, но пък и никога не изчезнаха напълно. Днес редица компании се залавят с производството на новите продукти.

Официалното им име е FC1, но на широката аудитория са познати още като Фемидом и Риалити. Някои пък се шегуват, наричайки ги найлонови торбички, балони с топъл въздух и прочие.

Професор Мари Анн Лийпър споделя радостта си от това, че жените вече проявяват желание да се грижат за себе си. "Ние бяхме толкова наивни, а аз определено бях много наивна", казва тя.

Лийпър беше президент на Чартекс, компанията, която произвеждаше FC1. Преди създаването им се носешe един полъх на очакване и любопитство. Тези, които ги произвеждат, подценяват колко непознати и странни биха изглеждали женските презервативи в очите на хората в САЩ и Европа.

Ако трябва да сме честни обаче FC1 си имат и своите недостатъци. Направени са от полиуретан и издават лек шум по време на секс. Именно заради това и истории, свързани с лекото шумолене под спалното бельo, са многократно разказвани и преразказвани. "Много хора твърдят, че женските презервативи увеличават удоволствието от секса", казва Саскиа Хускен от програмата UAFAC. За мъжете те са по-малко стегнати от мъжките презервативи. Според жените пък големият пръстен на презерватива, който остава извън вагината, също има стимулиращ ефект.

Предимство е, че след отварянето на пакетчето, за разлика от мъжките, женските презервативи са вече готови за употреба. Имат и същата дължина като мъжките, така че, ако държите отворени в ръката си и двата, те не са чак толкова различни. Друг плюс на FC1 е, че могат да бъдат поставени часове преди секса, което означава, че няма да ни разсейват, когато страстите се разгорещят. Също така не е необходимо да се премахват непосредствено след акта.

В Африка например голямата наличност на женски презервативи в клиниките е превърнала FC1 в неочаквана мода.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама