Какво издават сенките под очите за здравето ни


Какво издават сенките под очите за здравето ни
Снимка: iStock/Guliver

"Появата на тъмни кръгове под очите може да е признак на здравословни проблеми", каза Ксения Бочарова, имунолог и кандидат на медицинските науки пред руския Канал 5.

Според нея често състоянието се причинява от хипоксия - кислородно гладуване на тъкани от различно естество. Често това се дължи на дефицит на жизненоважни микроелементи, обясни лекарят.

"Това може да се дължи на факта, че човек има чернодробно или бъбречно заболяване, което изисква своевременно насочване към терапевт и изясняване на причината за появата на сенки под очите", каза Бочарова.

"Необходимо е да се проверят най-честите медицински проблеми, свързани с потъмняването под очите, а това са анемия, недостиг на микроелементи, заболявания на бъбреците, черния дроб, сърдечно-съдовата или дихателната системи", каза лекарят.

Бочарова добави, че често причината за тъмните кръгове под очите е липсата на сън, пиенето на много чай и кафе, тютюнопушенето, нощната работа, нерационалната комбинация от време за работа и почивка и дългата работа пред компютъра.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама