Какво ще се случи с тялото ви, ако носите грешен размер сутиен


Какво ще се случи с тялото ви, ако носите грешен размер сутиен
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена знае колко безмилостно и жестоко е търсенето на идеалния сутиен - хем чашките да пасват, хем презрамките да осигуряват опора, а ластичната лента да не стяга. Въпреки изобилието от модели и знанието, с което разполагаме, много жени по света носят грешен размер сутиен. И макар да изглежда, че неподходящият сутиен не е толкова голям проблем, непрекъснатото носене на прекалено малък или твърде голям може сериозно да повлияе на здравето. Ето как.

1. Болки в гърба, шията и гърдите

Проучванията доказват, че неправилният размер може да причини много здравословни проблеми, като най-разпространените са болките в гърба, шията и гърдите. Лошото прилепване не може да осигури добра опора и причинява прекомерен натиск на презрамката, а оттам - неправилна стойка на тялото.

Вижте още: Как да комбинирате плетива с бижута този сезон (СНИМКИ)

2. Главоболие

Натискът, причинен от малък сутиен, също може да доведе до главоболие. Ако сутиенът не пасва правилно, тежестта на гърдите разтяга презрамките и оказва допълнителен натиск върху раменете и врата, което води до главоболие.

3. Деформация на рамото

Гореспоменатото налягане може също да причини дефект в раменете. Проучванията показват, че дълготрайното носене на малък сутиен оказва натиск върху меките тъкани на раменете, което води до видими деформации.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама