Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете нектарини


Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете нектарини
Снимка: Gettyimages

Нектарините са не само вкусни, но и полезни. Неслучайно в превод от гръцки името им означава "питие на боговете".

Ползи от консумацията на нектарини

Нектарините перфектно прочистват тялото от токсини, премахват излишната течност, намаляват отока, което е важно за тези, които са на диета.

Този плод допринася за нормалното функциониране на сърцето, укрепва имунната система и защитните свойства на организма.

 

Консумацията му облекчава напрежението в края на деня, подобрява настроението, помага при безсъние, повишава устойчивостта на стрес и премахва тревожността.

Нектарините имат способността да ускоряват метаболитните процеси в организма и да стабилизират нервната система. Също така те се считат за отличен източник на енергия. Консумацията им е профилактично средство срещу появата на камъни в бъбреците.

Нектарините оказват благоприятно влияние върху сърдечно-съдовата система: поддържат миокардата, възстановяват сърдечния ритъм, понижават нивото на лошия холестерол, изчистват съдовете от плаки и нормализират кръвното налягане.

 

Този плод е важен за нормализиране дейността на храносмилателния тракт: той е в състояние да възстанови чревната подвижност, да премахне тежестта в стомаха, да унищожи патогенната микрофлора и да облекчи запека. Ако страдате от висока киселинност, нектарините ще ви помогнат и в този случай.

Те са полезни и за спортисти, тъй като перфектно възстановяват мускулната активност.

Редовната консумация на този плод също така предотвратява развитието на онкологични процеси, блокира растежа на злокачествени новообразувания.

 

Нектарините са от полза и при респиратори заболявания заради своите отхрачващи и антихистаминови свойства.

В козметологията този плод е много популярен, тъй като е важна съставка в борбата с мимическите бръчки и отпуснатата кожа.

Вреди от консумацията на нектарини

Консумацията им не се препоръчва на хора, които имат склонност към хранителни алергии или индивидуална непоносимост. Поради тази причина нектарините не трябва да се дават на деца под седем месеца. Те не са препоръчителни и за пациенти с диабет. С консумацията им трябва да внимават и хората с проблеми с жлъчния мехур, метеоризъм и диария.

Ежедневна консумация на нектарини

Ежедневната консумация на нектарини има превантивен ефект за предотвратяване на развитието на голям брой заболявания, особено свързани с храносмилателната и сърдечно-съдовата система, както и злокачествени новообразувания.

 

Ако ядете по една нектарина всеки ден, тогава тялото ви ще си набави всички необходими витамини и ще бъде заредено с енергия.

При мъжете редовната консумация на нектарини помага за предотвратяване на развитието на простатит и уролитиаза. 

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар или диетолог!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама