Кой шоколад е полезен?


Кой шоколад е полезен?
Снимка: iStock/Guliver

Милиони пъти сме чували, че сладкото и особено шоколадът са вредни и са причината да не можем да контролираме теглото си. Но замисляли ли сте дали това наистина е така? Разбира се, продуктите, съдържащи огромно количество преработени захари, не са полезни за нас. Обаче шоколадът, особено тъмният, с по-високо съдържание на какао, не се вписва в категорията "нездравословен". Например, той може да бъде добър натурален източник на антиоксиданти за организма ни. Съществуват и още много полезни свойства на черния шоколад, с които ще ви запознаем по-долу. Ще разберете и кои са причините това да е така.

Шоколадовият вкус е част и от разтворимата напитка с органично какао Choco Lite. Нейната цел да повлияе положително на метаболизма и контрола на теглото. Дори и певицата Преслава успя да се отърве от излишните килца след раждането на детето си, благодарение на нея. А как точно въздейства? Четете по-долу, за да научите!

5 ползи от черния шоколад:

Тъмният шоколад има богато съдържание на какао. То започва от минимум 40% и може да достигне до 90%. Това е главната разлика с обикновения "млечен" шоколад, който съдържа около 20% съдържание на полезното вещество, а останалата част от състава му е предимно мляко, растителни масла и захар.

Какаото се извлича от семената на какаовото дърво и е един от най-богатите източници на естествени антиоксиданти.

Представяме ви някои от другите ползи, които черният шоколад може да има за организма:

1. Черният шоколад е хранителен и засищащ

Висококачественият тъмен шоколад с богато съдържание на какао е богат на фибри, желязо, магнезий, мед, кофеин и манган. Разбира се, не трябва да превишавате с количеството на консумация и да похапвате по цяла опаковка (100 грама) на ден. Придържайте се към умерените дози.

2. Черният шоколад може да благоприятства за намаляване на кръвното налягане

Какаото съдържа флаваноиди, които благоприятстват произвеждането на азотен оксид от обвивката на артериите. Той изпраща сигнали до тях и това води до отпускането им. Това спомага за намаляване на налягането в кръвта.

3. Полезен е за кръвоносната система и сърцето

Учените смятат, че при хората, които консумират черен шоколад редовно, има по-малка вероятност да получат сърдечен удар. Това се дължи на факта, че съставките на какаото могат да повлияят за балансирането на нивата на холестерол в тялото.

4. Шоколадът с високо съдържание на какао може да предпази кожата от слънцето

Био-активните съставки на какаото могат да предпазят кожата от негативните влияния на UV-лъчите и слънцето. Това отново се дължи на благоприятното въздействие на флаваноидите. Те повлияват на кръвообращението около дермата и спомагат за хидратацията ѝ.

5. Черният шоколад повлиява и на мозъчните функции

Шоколадът може да въздейства и на когнитивните функции. Това се случва благодарение на минималното количество кофеин, съдържащ се в него. Както и на функциите му за благоприятстване на кръвообращението и тонуса.

Какво представлява напитката с натурален състав за елегантна фигура ChocoLite?

ChocoLite ("ШокоЛайт") представлява инстантна напитка с вкус на органичен шоколад за повлияване на контрола на теглото. Тя също е позната под имената Chocolate Lite ("ЧоколетЛайт"). Съдържанието ѝ е богато на органични екстракти от какао, зелен чай, годжи бери, акаи бери и рейджи. Тя се радва на положителни отзиви в онлайн форуми като "БГ Мама". Потребителите споделят главно положителни мнения и коментари за натуралната какаова напитка ChocoSlim. Доволни са от промените, които забелязват след препоръчителния период на консумация.

Kратко обобщение, включващо потребителските мнения:

Благоприятства метаболитните процеси с натурални съставки;

Повлиява положително върху енергичността, добрия тонус и настроение;

Въздейства добре върху дневния тонус;

Приятен, ароматен какаов вкус;

Подходяща и за представителите на двата пола;

Лесна и бърза процедура по поръчка и доставка;

Без сигнали за неприятни странични ефекти;

NB! Липсата на неприятни странични ефекти и противопоказания не означава, че те не могат да се проявят индивидуално. Клиентите следва да се придържат към инструкциите за безопасна употреба, включена в опаковката на оригиналната напитка ChocoLite.

Как се прави инстантната напитка за повлияване на метаболизма ChocoLite?

Начинът на прием и направа на органичната напитка с вкус на шоколад Chocolate Slim също е много лесен.

Според официалната уеб страница, това става в няколко бързи стъпки:

1. Добавете 1-2 с.л. от сместа към 250 мл мляко. За мъжете това трябва да бъдат 2-3 лъжички.

2. Изпийте напитката вместо закуска.

3. Повторете приема ѝ още веднъж през деня, като заместите храненето с нея. Производителите препоръчват напитката вместо следобедна закуска, като така няма да нарушите естествения си хранителен режим и основните хранения за деня.

4. Специфичното при продукта е, че той може да бъде поръчан само онлайн през официалния уебсайт. Не се предлага в големи онлайн шопинг платформи като Amazon, eBay, eMag, AliBaba и AliExpress. Нито пък в аптеките. Поръчката става бързо и леснo. Kлиентите следва да въведат своите имена и актуален телефонен номер за контакт. Официален дистрибутор ще се свърже с тях за потвърждение на поръчката и уточняване на детайлите по доставката.

Живейте здравословно и се чувствайте комфортно в тялото си!

Здравословният живот е част от това да се чувстваме по-уединени и близки със собственото си тяло. Tрябва да се грижим за него и да му даваме минимално количество вредни храни и напитки. Предпочитането на такива с органичен произход в комбинация с активен живот е една проста рецепта за по-щастливо дух в по-вталено тяло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама