Лято без интимни инфекции? Ето как


Лято без интимни инфекции? Ето как
Снимка: iStock/Guliver

Доста голяма част от жените са склонни към вагинални инфекции, особено през лятото, което е доста неприятно. Предпостави за тях са смяната на климата и хранителния режим, времето, прекарано край басейна или в морето. Ето няколко неща, които е добре да спазвате, за да избегнете интимните инфекции:

1. Не се заседявайте на едно място

Избягвайте да се заседявате дълго на едно място в една и съща поза, защото това води до изпотяване и е по-вероятно да се получи инфекция. Когато сте на път, спирайте поне по веднъж на час.

2. Избирайте правилно бельота си

Погрижете се бельото ви да е памучно, защото изкуствените материи дразнят интимната зона. Също така памукът предпазва от влагата, която е храна за бактериите. Когато избирате бельо, се уверете, че поне платът за областта на слабините е от памук.

3. Имайте добра хигиена

Поддържайте правилна хигиена. Това е едно от най-важните неща, които трябва да спазвате. Избягвайте използването на сапуни, пудри, тангенторни вани, ароматизирани тампони и "дамски" дезодоранти. Измивайте зоната само с вода.

4. Хранете се здравословно

Подобрете хранителния си режим. Редовната консумация на захари и алкохол, както и стресът, увеличават риска от вагинални инфекции. Прибавете към менюто си повече плодове и зеленчуци и избягвайте стресовите ситуации.

5. Внимавайте с обезкосмяването

Бъдете внимателни. Със самобръсначка е най-бързо, но не е най-безопасно. След 2-3 дни косъмчетата се появяват отново и това довежда до ново бръснене. След няколко обезкосямявания със самобръсначка косъмчетата се сгъстяват, което предразполага към вагинални инфекции.

6. Правете това след тренировка или плаж

Опитайте се да смените бельото си възможно най-бързо, защото влагата е чудесна среда за развитието на бактериите.

7. Оставете интимните си части да "дишат"

През летните месеци е добре да спите без бельо, защото гъбичните инфекции могат да бъдат много упорити, а този малък трик може да ви спаси от неприятности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама