Любимата билка на баба Ванга, която лекува десетки болести


Любимата билка на баба Ванга, която лекува десетки болести
Снимка: iStock

"Не признавам лечение, при което трябва да се пият по 20-30 билки наведнъж. Понякога хората изпиват по цели чували от различни растения, а ефектът е малък.

Аз препоръчвам за дадена болест само по една билка или само едно лечебно средство, за да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил. Работата е там, да се открие точно за коя болка коя билка помага. Аз не твърдя, че съм голям билкар, на мене тези билки ми се казват. Много често названията им, които изричам, са ми абсолютно непознати", тези думи са на една от най-известните пророчици в света - баба Ванга.

Билката, която десетки българи са опитали по препоръка на петричката пророчица, се казва омайниче.

Казват, че омайничето лекува всичко, също както щастливата любов. Народните традиции повеляват да се бере рано срещу Еньовден в пълна тишина. Момите го съчетавали с любичето с пожелание да открият любовта.

Вижте още: Ето защо Митко Бербатов всеки ден яде фурми

Добрата новина е, че дори да сте пропуснали да го наберете, може да си купите билката от всяка аптека.

Рецептата на баба Ванга е да сложите във вряла вода 100 грама омайниче за пет минути. След като водата изстине, прецеждате билката и пиете отварата в продължение на три дни.

Изсушените корени на омайничето притежават обезболяващо, антисептично и тонизиращо действие.

Тази отвара е много полезна за хора, които страдат от диария, хемороиди, главоболие, кашлица и безсъние. Освен това според баба Ванга омайничето е най-добрата билка за хора, които искат да отслабнат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама