Мислите, че сте с вирус? Може да страдате от "синдром на коледната елха"


Мислите, че сте с вирус? Може да страдате от "синдром на коледната елха"
Снимка: Istock

Вие сте сред тези, които украсяват къщата още с настъпването на ноември или поставяте елхата в последния момент? Независимо от отговора, ако забележите, че носът ви започва да тече веднага щом поставите украсата, то може би страдате от "синдрома на коледната елха".

Важно: Хората, които взимат тези лекарства, НЕ трябва да пият кафе

Въпреки че настинките и вирусите са синоним на зимата и не е необичайно да сте болни по това време на годината, виновникът за хремата ви може да е съвсем друг. Запушен или течащ нос, сърбящи и сълзящи очи, кихане и кашляне също могат да бъдат признаци на алергия, причинена от коледната украса“, каза д-р Бхавини Шах пред The Sun.

Докторът обясни още, че алергията се получава, когато имунната система погрешно идентифицира безобидно нещо като вредно.

След това имунната система произвежда антитела, които се борят с чуждите клетки чрез освобождаване на химически вещества. Именно тези неща предизвикват алергична реакция“, добави тя.

Според д-р Шах има пет причини, поради които сезонните алергии могат да се появят по това време.

Симптоми на "Новогодишен синдром"

"Новогодишен синдром" е термин, използван за описване на алергични реакции или респираторни проблеми, които някои хора изпитват, когато са около истински борове. Терминът се отнася до симптоми като кихане, кашлица, сърбящи очи, запушен нос или дори астматични пристъпи, които могат да възникнат поради мухъл или други алергени, които могат да присъстват върху бора.

Симптоми на алергия от коледни декорации

Декорациите събират прах в продължение на 11 месеца, така че не е изненадващо, че могат да бъдат отключващ фактор за алергии. Алерголозите съветва да избършете орнаментите с влажна кърпа, преди да ги внесете в дома си.

Вижте още: Вълшебен чай от кората на този плод чисти артерии и кръвоносни съдове

Симптоми на алергия към прахови акари

Праховите акари са микроскопични членове на семейството на паяците, които се хранят с мъртви кожни клетки. Те са малки, безобидни същества, но техните отпадъчни частици съдържат протеини, които могат да причинят алергични реакции при някои хора.

Честите симптоми включват:

-кихане

- хрема или запушен нос

- сърбящи или сълзещи очи

- кашлица

-кожен обрив в по-тежки случаи

Симптоми на алергия от спори на мухъл

Друг алерген, който може да дебне дома ви по време на Коледа, са спорите на мухъла, които могат да причинят алергични реакции като кихане, кашлица, хрипове, сърбящи очи или по-сериозни респираторни проблеми при вдишване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама