Многобройните ползи на чая от лайка


Многобройните ползи на чая от лайка
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина знаят, че билковите чайове имат лечебни свойства. Но когато става въпрос за лайката, трябва да подчертаем, че тя е една от най-полезните билки. Чаят от нея има много ползи: от помощ при безсъние до регулиране нивата на кръвната захар. Ето 5 добри причини да пиете редовно чай от лайка:

Премахва стреса

Тревожността е истински бич на съвременното общество. Чаят от лайка помага при симптоми на безпокойство, действа като успокоително, когато сте стресирани. В този случай можете да варите билката или да я приемате под формата на капсули.

Бори се с безсънието

Лайката ще ви помогне да спите спокойно. Тя засяга рецептори в мозъка, които ви успокояват и се бори с безсънието. Проучвания показват, че тези, които пият чай от лайка всяка вечер в продължение на две седмици, ще подобрят качеството на съня си.

Помага при болки в корема

Една чаша чай от лайка може да подобри състоянието ви, когато имате болки в стомаха, менструални спазми, раздразнителен чревен синдром, разстройство и подуване на корема.

10 ПРИЧИНИ ДА ПИЕТЕ ВОДА С ЛИМОН ВСЯКА СУТРИН

Укрепва сърцето

Антиоксидантите, като флавоноидите, ще помогнат за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Благодарение на тези свойства, чаят от лайка поддържа добро ниво на кръвното налягане, прави по-еластични съдовете и артериите.

Нормализира нивата на кръвната захар

Редовната консумация на чай от лайка помага за намаляване на нивата на кръвната захар, което ще бъде от полза на хората с диабет. Проучването показва, че при тези, които пият чай от лайка в продължение на два месеца, средното ниво на кръвната захар ще е значително по-ниско в сравнение с тези, които пият само вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама