10 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин


10 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина са чували за ползите от пиенето на вода с лимон, но много малко хора знаят какви точно са те. Подготвили сме 10 причини, поради които е хубаво да пиете чаша вода с лимон всяка сутрин.

1. Съдържа голямо количество полезни вещества

Водата с лимон съдържа витамини от група В, А, В, Р, калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк. В особено големи количества се съдържа и калий, който е необходим за нормалната работа на мозъка и нервната система.

2. Подобрява работата на храносмилателната система, черния дроб и червата

Водата с лимон действа благоприятно върху стомаха, облекчава симптомите на киселини, премахва оригването и предотвратява образуването на газ в червата. Всичко, което е нужно, е да пиете топла вода с лимон 15-30 минути преди хранене и ще усетите резултата.

3. Предпазва сърцето

Редовната употреба на вода с лимон допринася за пречистване на артериите и кръвоносните съдове. Това намалява риска от сърдечно заболяване.

ТОВА СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ

4. Премахва токсините от тялото

Важна функция на водата с лимон е премахването на токсини от тялото. Наред с подобряване на работата на храносмилателната система и червата, тя допринася за ускоряване на обмяната на веществата и пречиства организма.

5. Укрепва имунитета

Водата с лимон е богата на витамин С, който укрепва защитните сили на организма и повишава устойчивостта на вируси.

6. Подобрява състоянието на кожата

Водата с лимон допринася за отстраняване на мръсотии и токсини от тялото. Това е от голямо значение за кожата. Редовната употреба на вода с лимон е залог за здрава и блестяща кожа

7. Освежава дъха

Лимонът е в състояние да прикрие неприятната миризма в устата и да запази свежестта за дълго време.

ПРИЗНАЦИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПИЕТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА

8. Помага за намаляване на теглото

Водата с лимон подобрява обмяната на веществата, които нормализират теглото на човек и предотвратява отлагането на излишни килограми. А лимона, от своя страна, допринася за горенето на мазнини.

9. Поддържа добър тонус

В много отношения това свойство на водата с лимон се дължи на присъствието на витамини С и Р, които въздействат благоприятно на тялото и увеличават жизнената и човешката производителност. Чаша топла вода с лимон ще помогне на тялото да се събуди и презареди с енергия, ако не и през целия ден, то поне до обяд.

10. Подобрява настроението

Научно е доказано, че дори само миризмата на лимон е в състояние да се справи с тревожност и безнадеждност. А редовната употреба на вода с лимон ще спомогне за поддържането на добро настроение 24 часа, 7 дни в седмицата без допълнителни усилия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама