Научете как пътуването ви прави по-здрави


Научете как пътуването ви прави по-здрави
Снимка: iStock

Освен че е много приятно, пътуването ни държи в добро здравословно състояние и ни кара да се чувстваме истински щастливи.

Това вече е и доказано от специалисти от Юнивърсити колидж, Лондон, изследвали пътуванията в северната част на Англия. Според учените населението на тези райони е с по-разклатено здраве от жителите на останалите части на страната, а много крайградски и селски области страдат от липсата на подходящ транспорт.

Проучването е установило, че хората, които пътуват по-често до различни места, е по-вероятно да се срещат с роднини и приятели и това интензивно социално общуване допринася за по-добро здраве.

Резултатите са публикувани в специализираното издание Transport & Health и доказват нуждата от инвестиции в по-добре обслужвани пътища и достъп до автобусен и железопътен транспорт. Изследването е проведено онлайн сред национална представителна извадка от 3014 жители на северните райони на Англия.

Ключовата променлива е броят на различните места, които хората посещават извън района, в който живеят. Това е връзката с повишеното социално включване и по-доброто здраве.

Хората на възраст над 55 г. по-често са с ограничена мобилност и са самотни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама