Опасни лекарства БЕЗ рецепта


Опасни лекарства БЕЗ рецепта
Снимка: iStock/Guliver

Никой не иска да е болен или да го боли.

Но стане ли ни навик постоянно да прибягваме към лекарства без да се опитаме да разберем първопричината, то тогава за съжаление има и последствия.

Като премахват болката бързо, сме им благодарни, но после се оказва, че плащаме скъпо и не само на касата в аптеката. Най-достъпните лекарства изтощават организма, показва изследване на университета в Мериленд. Учени и лекари установяват липса на микрониво на много елементи – в резултат от употребата на широко популярни лекарства.

Да вземем например ибупрофен срещу главоболието. Когато го приемаме често, директно посягаме към желязото в организма, а също и към фолиевата киселина. Слаб имунитет, замаяност, умора - всички тези неща печелим вследствие на това, че краткосрочно главоболието е отминало.

Шишенце дулколакс решава бързо проблема със запека, но създава два нови. „Отмива” в нас калция и калия. Към болежките добавете и костни болки, също гадене, сънливост, прекалена жажда.

Лекарствата, които свалят температурата пък, „крадат” от тялото коензима Q10, също глутатонина.

Общо е схващането на учените, че като помагат бързо, този тип лекарства започват да разбиват тухличките на здравата симбиоза между клетките ни. Отделно се сваля прагът на поносимост на болката и така следващия път взимаме по-голяма доза лекарство. Пак без рецепта.

А болката е всъщност езикът на организма, който трудно четем. По-лесно е да го пренебрегнем.

С „бързите” лекарства си вредим много повече. Задълбочаваме болката и прекъсваме връзка със себе си.

„Без рецепта” са само естествените неща. Слънце, вода, въздух... Взимайте от тях непрекъснато.

И радост!

Тя лекува на всички нива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама