Отслабва ли се наистина от пиенето на вода с лимон сутрин?


Отслабва ли се наистина от пиенето на вода с лимон сутрин?
Снимка: iStock

Може би всяка от вас е чувала, че пиенето на вода с лимон, сутрин на гладно, има редица ползи за нашия организъм. Много хора дори твърдят, че пиенето на вода с лимон ускорява отслабването, подобрява здравето на храносмилателната система, изчиства кожата и повишава нивата на енергия.

Но каква е истината?

Само по себе си увеличеният прием на вода може да помогне за подобряване на здравето на червата, да осигури по-чиста кожа, да повиши енергийните нива и да помогне за отслабването, но с това далеч не се изчерпват методите на работа в тази посока.

Напротив, отслабването се постига чрез комбинация от хранене и упражнения и не се препоръчва да се прави ударно или с крайни методи.

Вижте още: Не сте подозирали за тези ползи от ябълковия оцет

Хубаво е да знаете, че прекаляването с лимонова киселина може да увреди емайла на зъбите ви и да зачести проявите на киселини поради повишеното производство на стомашни сокове. За това избирайте този метод само под контрола на сертифициран инструктор по хранене.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама