Тази натурална напитка намалява кръвната захар


Тази натурална напитка намалява кръвната захар
Снимка: iStock

Високото съдържание на захар в кръвта може да стане причина за появата на сериозни заболявания, но не трябва да се отчайвате, тъй като това може да се предотврати с една проста напитка, пише "Дейли Експрес".

Става въпрос за вода с лимон. Една чаша на ден оказва положително въздействие върху нивото на кръвната захар. Напитката предотвратява обезводняването на организма и помага на бъбреците да изхвърлят излишната захар. Повишеното ниво на кръвна захар е показателно за наличието на диабет от втори тип и увеличава риска от инсулт.

Тази напитка предотвратява обезводняването, затова е малка вероятността да възприемете обезводняването за глад. Съответно, намаляват се и шансовете да хапнете нещо в неподходящо време, като по този начин да повишите концентрацията на глюкоза в организма.

Поддържайки нормални нива на захар в кръвта, вие много ефективно повишавате шансовете си за дълъг живот. Тайната е в това, че неконтролируемият диабет от втори тип и високото съдържание на кръвна захар могат да станат причина за сърдечни заболявания и инсулт.

10 ПРИЧИНИ ДА ПИЕТЕ ВОДА С ЛИМОН ВСЯКА СУТРИН

Разбира се, пиенето на лимонена вода само по себе си не е достатъчно.

Центърът по контрол и профилактика на диабета препоръчва да се пие сок вместо газирани напитки. Що се отнася до храната, най-добре е да се храните редовно и да не пропускате хранения. Диетата ви трябва да е с по-ниско съдържание на калории, наситени мазнини, трансмазнини и сол.

Медиците уточняват какво следва да се разбира под "здравословно хранене":

- поне пет порции плодове и зеленчуци дневно;

- ядене на нишестени храни с високо съдържание на фибри (кафяв ориз, пълнозърнести макаронени изделия);

- включване в диетата на бобови растения, боб, риба, яйца и месо.

Поддържането на нивата на кръвната захар под контрол изисква също редовни упражнения - поне три часа седмично. Препоръчително е да посещавате лекар веднъж годишно, за да проверявате здравословното си състояние.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама