Отървете се бързо от главоболието с тези лековити напитки


Отървете се бързо от главоболието с тези лековити напитки
Снимка: iStock/Guliver

Главоболието е често срещан проблем, особено през горещите дни. Причините за него са много: умора, ниско или високо кръвно налягане или стрес.

А знаете ли, че различни видове чай могат да ви помогнат да се справите с него?

Предлагаме ви няколко напитки, с които ще забравите за главоболието.

Черен чай

При първи признаци на поява на силно главоболие, експертите препоръчват да се пие чаша прясно сварен черен чай с лимон и мед. Освен това можете да си приготвите добавите към него и щипка листа от мента. След като го изпиете, ще усетите бързо облекчение – след около 10-15 минути.

Чай от лайка

Лайката помага при пулсиращата болка във главата. Често такива болезнени усещания произтичат от преяждане или са свързани с лошо оросяване.

Също така, ако главоболието е причинено от напрежение или стрес, лайката може да бъде много полезна. Тя също така укрепва имунната система и помага при борбата с инфекциите. Затова този чай може да облекчи главоболие, причинено от настинка, възпаление на носните синуси или алергии.

За приготвянето на чай от лайка, трябва да добавите една чаена лъжичка от билката към 200 милилитра вода. Оставете да се запари за около 10-15 минути. Пийте полезната напитка докато е топла, но не гореща. Можете да добавите половин чаена лъжичка натурален мед.

МНОГОБРОЙНИТЕ ПОЛЗИ НА МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН

Чай от мента

Чаят от мента помага при много заболявания и здравословни проблеми, включително при силно главоболие. Билката съдържа много витамини и хранителни вещества, включително магнезий, калий и витамини А и С. В допълнение, антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на растението се използват за лечение на различни видове болка.

Нужно е да добавите лъжичка от билката към 250 мл вряла вода и да изчакате около 20 минути, да се запари. Добавете мед и лимон и изпийте чая докато е още топъл (но не горещ).

Зелен чай

Един от най-полезните за здравето ни е зеленият чай, тъй като е богат на антиоксиданти. Той има свойството да стимулира настроението, да повишава бдителността, концентрацията, да дава енергия. Зеленият чай отдавна се използва за подобряване на умствената активност и помага при главоболие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама