Пийте тази отвора и ще живеете 100 години


Пийте тази отвора и ще живеете 100 години
Снимка: IStock

Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и здрави, лекуват простата и вътрешни възпаления.

Благодатната смокиня е много полезна за здравето. Не само плодът е здравословен, но и листата, които имат повече лечебни ползи за човек и от самите смокини. Чай или екстракт на листа от смокиня влияе благотворно на нивото на инсулина, който се изисква от организма и по този начин се понижава нуждата от поставянето на инжекции при инсулинозависимите диабетно болни, или от приема на медикаменти при хора с диабет.

1. Чай от листа от смокиня или приемът им в сурово състояние имат свойството да понижават и опасните триглицериди, които влияят за образуване на лошия холестерол в кръвта. Голямото количество от тези мазнини води до риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт и нездравословно напълняване в областта на талията.

2. Отвара от листа от смокиня помагат при белодробни болести като бронхит и астма. Три смокинови листа се измиват хубаво и се варят в литър вода 15 минути. Киснат 2-3 часа, прецежда се и се пие вместо вода.

3. Още една рецепта със смокинови листа против астма, болни бъбреци и пикочна система. Три супени лъжици изсушени смокинови листа се поставят в термос и се запарват с половин литър вряла вода. Оставят се в термоса за 4-5 часа, след което запарката се прецежда. Пие се четири пъти дневно по половин чаша.

4. Рецепта от листа от смокиня при ентероколит, колит и дизентерия. Една супена лъжица стрити изсушени смокинови листа се запарва с една чаша вряла вода. Престоява един час и трябва да се прецеди. Това количество запарка е за един ден и се изпива на два или три пъти в рамките на деня.

5. Силата на полезните листа от смокиня е толкова голяма, че се препоръчва да се приемат при болест на Бюргер, когато настъпва запушване на кръвоносните съдове.

6. Гастрит и язва се лекуват в народната медицина като се препоръчва да се ядат сурови листа от смокиня.

7. С тях се премахват циреи, кокоши трън, а отвара, прилагана като компрес, е ефикасен начин да се отървете от подкожни пъпки.

8. Полезните листа от смокиня са богати на калций и калий, както и на антиоксиданти, което способства за нормализиране на високото кръвно налягане.

9. Тъй като са богати на много фибри, който иска да отслабне, може всеки ден да консумира попарени с вряла вода листа от смокиня.

10. Листа от смокиня влизат в състава на мехлеми против псориазис, оплешивяване и витилиго. Ефективно е покриването на засегнатите места с измити прясно откъснати смокинови листа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама