Ползи за здравето от консумацията на котидж сирене


Ползи за здравето от консумацията на котидж сирене
Снимка: iStock/Guliver

Котидж сиренето е много вкусно, но освен това има и редица ползи за здравето.

Съдържа витамин В12

Не е трудно човек да си набави витамин В12. Някои млечни продукти помагат да си осигурите добро количество от него. Вегетарианците често страдат от липса на витамина, затова сиренето котидж е един добър вариант за тях. Витамин В12 спомага за работата на мозъка, правилното функциониране на нервните и кръвни клетки и много други.

Подпомага пречистването на тялото и осигурява енергия

Фосфорът не само участва в изграждането на здрави кости. Той също така помага на тялото ни да поддържа здравословни нива на киселинност в организма. Според изследване, проведено в Университета на Мериленд, фосфорът е вторият най-разпространен минерал в тялото, изключително важен, защото помага на изчистването на тялото от отпадъци.

Фосфорът влияе върху начина, по който тялото се справя с енергията и минимизира болката в мускулите след натоварване. Той помага за абсорбцията на витамини от група В, които са ключови за производството на енергия. Без фосфор ще се чувстваме слаби и апатични, което води до синдром на хроничната умора.

Насърчава загубата на тегло

Съдържанието на протеини в котидж сиренето го прави добра закуска и подходяща храна за спортисти. По този начин може да намалите консумацията на вредни храни, защото протеините дават чувство за ситост. Те участват в изграждането на мускулите, което помага за изгарянето на калории. Освен това продуктът е нискокалоричен. В комбинация с тренировка и диета, включваща храни с високо съдържание на протеини, може да увеличите мускулната си маса.

Казеинът представлява 80% от съдържанието на протеини в котидж сиренето и се усвоява бавно. Той е също толкова ефективен, колкото суроватъчния протеин, за изграждане на мускулна маса. Казеинът насърчава продължителната абсорбция на аминокиселини, което е свързано с повишен капацитет на изграждане на мускули. Консумирането на котидж сирене или извара преди сън води до продължително освобождаване на аминокиселини в кръвта и мускулите през нощта, което намалява разграждането на мускулна маса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама