Ето защо да не пропускате кафето


Ето защо да не пропускате кафето
Снимка: iStock

Ако сте страстен почитател на кафето, сигурно много пъти са ви казвали да се откажете. В крайна сметка негативите на кафето са минимални, а ползите се оказва са доста повече. Ето някои от най-важните му ползи:

1. Предотвратява Алцхаймер

Последните проучвания показват, че хората, които консумират до пет чаши кафе дневно, имат по-малък риск от развитие на Алцхаймер в напреднала възраст.

2. Оказва добро влияние върху сърдечно-съдовата система

Поддържането на здравословен поток на кръвта през сърцето е важно. Пиенето на кафе не замества кардио упражненията, но една до две чаши на ден намаляват значително риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

3. Помага за предотвратяване на диабета

Все повече хора всяка година развиват диабет. Много хора свързват този факт с популярността на сладките газирани напитки. Кафето успешно се бори с това. Доказано е, че пиенето на кафе намалява риска от развитие на диабет тип 2.

4. Помага ви да отслабнете

Кофеинът стимулира нервната система, която изпраща сигнали на мастните клетки да разграждат мазнините. Според проучване, кофеинът увеличава изгарянето на мазнини с 29% при слабите хора и с 10% при по-пълните. Кафето е чудесен избор за хората, борещи се с килограмите, тъй като за разлика от енергийните напитки, то не съдържа калории.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама