"Пролетно почистване" на организма за тънка талия


"Пролетно почистване" на организма за тънка талия
Снимка: Thinkstock/Guliver

С идването на пролетта и хубавите слънчеви дни, желанието за хубава фигура и добър тонус се усилва. За да изглеждате и да се чувствате добре задължително трябва да направите прочистване на организма. Освен това,този изключително лесен за спазване хранителен режим ще ви помогне да надвиете и досадната пролетна умора.

Засилете функциите на черния дроб

Изчистването на организма винаги трябва да започва от черния дроб, тъй като той върши „черната“ работа да пречиства всички токсини. Храни, които засилват функциите му, са артишокът, цитрусовите плодове, зеленчуците от семейство Кръстоцветни (броколи, зеле, брюкселско зеле), богатите на капсицин чушки, чесънът, ягодите и малините.

Пийте много вода!

Да, знаем, че звучи банално, но няма как да пропуснем тази важна част от „пролетното почистване“. Организмът се нуждае от вода, за да изхвърли токсичните вещества. Алкохолът и газираните напитки не задоволяват нуждата от течности и трябва да бъдат избягвани.

„Зеленчуци, който не яде...“

Опитайте се да хапвате колкото се може повече плодове и зеленчуци, защото те трябва да представялват средно 50% от дневното ви меню. В това число обаче не влизат картофите, тъй като те са от „въглехидратната“ група. Заложете на марули, спанак, рукола, краставици, репички, а плодовете подберете по ваш вкус.

Не забравяйте месото и другите протеини

Постенето може да забави процеса на детоксикация, защото лишава организма от необходимите му за извършването на този процес вещества. Почистването се извършва от антиоксидантите, но те се нуждаят от подходящи протеини, за да “заработят”. За предпочитане са немазното телешко, заешко, пуешко или пилешко месо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама