Простичък трик срещу сенната хрема


Простичък трик срещу сенната хрема
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В сезонът на пролетните алергии сме. За мнозина това е период, изпълнен с голям диксомфорт. Различните капки и лекарства не помагат и винаги се чудим какво да направим, за да облекчим сърбежите, сълзенето и всички други неприятни симптоми от сенната хрема.

Ето един прост трик, който може да опитате, ако нищо друго не помага.

Тъй като тези реакции се получават при хора с алергии, когато се разхождат на открито, т.е. на място пълно с алергени (прах, цветен прашец и др.), е необходимо преди да излезете от вкъщи, да вземете клечки за уши (1-2) и да ги напоите добре с най-обикновено олио или друга мазнина.

С напоените клечки добре намажете ноздрите от вътрешната страна, за да бъде лигавицата, колкото е възможно по-покрита. Разбира се, не бива да прекалявате с натискане на клечките във вътрешността на носа, за да не се нараните. Ако планирате да се задържите дълго време на открито, вземете със себе си малка бутилка с олио и няколко клечки за уши, така че ако е необходимо, процедурата да се повтори.

По този прост начин, алергените ще се залепват на омазнената лигавица, тоест по един “щит”, който ще предпази лигавицата на носа и няма да се случи обичайната бурна реакция. Когато се върнете отново у дома, измийте носа и впръскайте разтвор от морска сол (солена вода), или просто го прочистете по ваш си начин (с парни инхалации, например).

ОПИТАЙТЕ ОЩЕ:

Чай от коприва и мащерка

Ежедневно пийте чай от коприва, в който сте добавили малко мащерка по следния начин:

Две пълни супени лъжици коприва и една супена лъжица мащерка, прибавете към половин литър вряща вода. Веднага махнете от котлона и оставете да престои 15-20 минути. Прецеждате и го пиете 3-4 пъти през деня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама