Растението мака – здраве от Андите


Растението мака – здраве от Андите
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте чували са растението мака и неговият корен и преди. Расте главно в Андите и Перу, макар че визуално се доближава до българската ряпа. Здравословните възможности на корена от мака биват открити преди много време. И до днес перуанците го използват при готвене. Преди това, обаче, го изсушават. Ако се сдобият със суров корен, обикновено първо го варят, а после го смачкват, за да стане на каша.

Тази специална каша се нарича мазамора (mazamorra) и е традиционна за Перу. В Европа и Америка коренът от мака е по-популярен, като подправка на прах, която да се прибавя към шейкове, напитки, сладкиши или ястия. Също така е част и от състава на някои био-козметични продукти като капсулите за повлияване на ставната мобилност Flexa Plus Optima.

Здравословните ползи от перуанския корен на мака

Коренът на мака става все по-популярен в България заради многобройните си ползи за тялото. Първоначално се прославя с повлияването на мъжките и женските полови системи, както и издръжливостта. Но постепенно хората започват да разбират, че неговите свойства не се ограничават само до това. Традиционно е използван от жителите на Перу, поради много причини.

Ето какво включват някои от тях:

- Коренът на мака е богат на хранителни вещества – съдържа въглехидрати, протеини, фибри, витамини, витамин С, B6, калий, желязо, мед и магнезий.

- Може да подобри функциите на мозъка – използван е традиционни в Перу, за да подобри и благоприятства паметта на децата в училище.

- Освен това, повдига и настроението – благодарение на съдържащите се в корена от мака флавоноиди, които помагат за по-добро настроение и намаляване на тревожността.

- Той е и мощен антиоксидант – той помага на организма да прогони свободните радикали, които вредят на клетките. Някои хора вярват, че антиоксиданите имат превантивно действие срещу по-сериозни болести, като инфаркт или рак.

- Дава енергия и тонизира организма – някои спортисти и бодибилдъри го използват, за да имат повече енергия и да издържат по-дълго по време на състезания. С такава цел е използван и при био-капсулите за благоприятстване на възможностите за движение Flexa Plus Optima.

Какво са капсулите за по-добра ставна мобилност флекса+ оптима?

Flexa Plus Optima представляват капсули с естествена формула, целяща повлияване на двигателните способности. Съставът им е богат на витамини А, В, С и Е. А също така и на хиалуронова киселина и екстракт от корена на мака. Те събират главно положителни мнения в онлайн форуми, като „БГ Мама“. Потребителите споделят, че са доволни от начина, по който работят капсулите за благоприятстване на свободата на движение.

Кратко обобщение на позитивите, които те споделят в своите мнения и отзиви, включва:

- Био-формула за по-добри възможности за движение;

- Богат набор от екстракти с органичен произход;

- Достъпна цена на българския пазар;

- Лесна и бърза процедура по поръчка и доставка;

- Без сигнали за неприятни странични ефекти;

NB! Липсата на информация за неприятни странични ефекти и противопоказания не означава, че такива не могат да се проявят при индивидуалните потребители. Те следва да се придържат към инструкциите за безопасна употреба, включени в търговската опаковка на натуралните капсули Флекса Плюс Оптима. Не бива да се превишава препоръчителния дневен прием!

Според официалната уеб-страница на продукта с био-козметично действие дава следната информация за приема им. Клиентите следва да се приемат по 1 (една) капсула по 2 (два) пъти на ден. Това може да стане по с чаша вода или натурален сок.

Поръчката на продукта с корена на мака за ставна мобилност става бързо и лесно през официалния уебсайт. Потребителите трябва да въведат своите имена, имейл и актуален телефонен номер за контакт и адрес. В най-кратък срок с тях ще се свърже официален дистрибуторза България с цел потвърждение на поръчката. Доставката става чрез куриер, а плащането – чрез наложен платеж или по банков път (кредитна или дебоитна карта).

Бъдете активни и здрави!

Липсата на движение не означава непременно възстановяване. Заради това се постарайте да правите малки стъпки към промяната всеки ден. Въоръжете се с армия от плодове и зеленчуци. Те ви носят витамини, от които имате нужда. Стъпвайте смело напред и бъдете здрави!

Накратко: Био-капсулите Flexa Plus Optima представляват натурален продукт за благоприятстване на ставната гъвкавост, еластичност и мобилност. Те са съставени от натурални съставки и печелят одобрението на потребителите от онлайн форуми, като „БГ Мама“. Работят по-добре от други алтернативи на пазара.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама