Рецепта за еликсир на младостта


Рецепта за еликсир на младостта
Снимка: iStock/ Guliver

Това е древна рецепта от чесън и лимон, известна като средство, укрепващо имунната система, очистващо кръвта и съдовете, отстраняващо запъхтяването, полезно. 

Необходими са:

24 лимона

400 грама чесън

Начин на приготвяне:

Прясно изстискан сок от 24 лимона се смесва с 400 грама смачкан чесън и се слага в буркан, желателно с широко гърло. Отгоре бурканът се покрива с лека тъкан или марля, завързва се и се поставя на хладно място. След 24 дни напитката е готова.

Може да се почне приемането и по-рано, но ефектът ще бъде по-малък, чесънът може да пречи на съня, което не става след пълния срок на получаване на настойката. Преди приемане сместа се разклаща.

Начин на приемане:

Еликсирът на младостта обикновено се приема един път дневно преди сън: 1-2 чаени лъжички от сместа в половин чаша вода, разбърква се и се изпива.

Може приемът да варира, да се пробва да се взема сутрин на гладно, през деня между приеманията на храната и вечер един час преди лягане и да се стараете да отработите дозата по вътрешното усещане и съня.

В началото на приема в стомаха може да започне революция от разтревожените от еликсира паразити. Позитивно въздействие върху организма не се чувства веднага, а примерно от 14–20-ия ден. Еликсирът чисти съдовете в целия организъм, изчезват умората и вялостта, тялото се напълва с лекота и енергия, подмладява се кожата. Силата на ефекта зависи от качеството на чесъна.

Ефектът значително се усилва на фона на приема на чай от джинджифил, лимонов сок и мед.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама