Решено: Заведенията остават затворени, отварят детските градини


Решено: Заведенията остават затворени, отварят детските градини
Снимка: iStock/Guliver

До 31 януари остават затворени нощни заведения, увеселителни заведения, казината, игралните зали, баровете, ресторантите и спортните зали. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

"Не сме доволни от данните, като министър на здравеопазването искам българските граждани да бъдат не излекувани, а здрави, каза той, като представи последните данни за разпространението на коронавирус.

Детските градини, яслите и училищата за ученици от 1 до 4 клас ще отворят на 4 януари след ваканцията.

Моловете остават затворени, с изключение на институциите, които са в тях, като банки, телекомуникационни компании и др.

Продължава забраната за събития, конгреси и котференции до 31 януари. До тази дата са забранени и организираните екскурзии. Разрешени са само единичните пътувания.

От първи януари ще отворят театри, музеи, галерии и кина при 30% заетост на местата в тях.

"Това са мерките, които предлагаме, които са консенсуни, и считаме, че тези мерки ще продължат да дават ефекта, който ние търсим", разкри здравният министър.

От 22 декември ще работят ресторантите в хотелите, при спазване на противоепидемичните мерки. Ще работят на няколко смени, само в часовете за хранене при запълнени не повече от 50% от местата.

Ще се затварят включително и магазини на хранителни вериги, ако мерките и дистанцията не се спазват, каза министър Ангелов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама