Такива таблетки за смучене ни предпазват от коронавирус


Такива таблетки за смучене ни предпазват от коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

Руският лекар Елена Малишева обясни пред Първи канал на руската телевизия как да се минимизира риска от това да се заразиш с коронавирус. Тя посъветва да се ползват таблетки за смучене и спрейове за гърло, съдържащи цетилпиридиниев хлорид - нещо, за което говори на няколко пъти и членът на Българския оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

"Ако смучете такова хапче, може да се чувствате по-спокойни да излезете извън дома си", каза Малишева.

Епидемиологът Александър Горелов от своя страна отбеляза, че слюнчената жлеза е един от органите, където вирусът се размножава активно и следователно своевременното използване на специални агенти с цетилпиридиниев хлорид може да "убие" коронавируса за шест часа.

МОЩНО НАТУРАЛНО СРЕДСТВО СРЕЩУ КОРОНАВИРУС

Експертът призова също да не забравяме да носим маска и по възможност ръкавици, както и да поддържаме социална дистанция на обществени места или в офиса.

По-рано учени от университета в Кардиф стигнаха до подобни заключения. Експертите са провели изследвания и са установили, че някои течности, съдържащи цетилпиридиниев хлорид, могат рязко да намалят количеството вирусен материал. Експертите обаче предупреждават, че са необходими повече изследвания за предписанието на всеки такъв агент в системата за превенция на коронавируса.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама