С какво да се храним всеки ден от седмицата според Дънов


С какво да се храним всеки ден от седмицата според Дънов
Снимка: iStock/Guliver

Отделните планети въздействат върху растежа на определени храни. Затова човек ще ползва най-пълноценно вложеното от природата във всеки плод в деня на съответната планета, смятал Дънов.

В неделния ден, когато Слънцето има най-голямо влияние върху Земята, най-подходящите храни са леща, ориз и грозде. И тъй като цветът на земното светило е оранжев, е добре да се хапват плодове с този весел цвят – портокали, мандарини, кайсии.

В деня на Луната, понеделник, се препоръчва да се приемат зелени храни – лапад, лобода, зелен боб, маруля, краставица, зеле, а също и царевица.

Във вторник, когато властва войнствената планета Марс, е време за червени и люти храни – домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, може и спанак.

В сряда, когато се усеща влиянието на Меркурий, най-добре се усвояват морковите, крушите, лимоните и всички жълти плодове като пъпеш, праскова и жълта джанка.

Въздействието на тъмносиния Юпитер се усеща в четвъртък. В този ден най-добрите храни са картофи, тикви, бамя и млечни продукти.

Петъчният ден е на ясносинята Венера. През този ден хапвайте грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини.

Виолетовата събота, денят на Сатурн, е времето на ядките – орехи, бадеми, лешници.Подходящи са и кестените, сушените плодове, зрелият боб, сините патладжани, черната ряпа, кафето и какаото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама