Срещу стрес - 6 детски занимания


Срещу стрес - 6 детски занимания
Снимка: iStock/Guliver

Децата не познават думата стрес, за което благородно им завиждаме. Когато сме малки, сме в блажено неведение за реалността около нас.

Повечето от нас споделят, че едни от най-хубавите им спомени са от детските години. Тогава сме безгрижни, учим се всеки ден и сме необременени.

Съвременното ежедневие е изключително забързано и стресът е неделима част от живота на повечето хора. Днес ви предлагаме да се върнете в детството си и да започнете отново да правите тези 6 неща, които ще ви успокоят.

1. Пийте по-малко кафе и повече фрешове

Кофеинът има събуждащ ефект, но също така прекаляването с него може да причини безсъние, тревожност, усещане за пренапрежение, стрес и психическа умора. Затова ви препоръчваме вместо да се наливате с кафе, да го замените с прясно изцеден сок.

2. Започнете отново да оцветявате книжки

Едно любимо детско занимание, което трябва отново да започнете да правите. Вече на пазара има различни книги за големи, а оцветяването им действа успокояващо.

3. Играйте спортове за забавление

Една от най-честите причини хората да нямат мотивация за тренировка е, че го правят защото трябва, по задължение, а не се забавляват. Груповите спортове са чудесен начин да разпуснете, да общувате с интересни хора и да поддържате тялото си във форма.

4. Вижте се с приятели без мобилни телефони

Помните ли, когато звъняхме по домашните телефони, за да се чуем с приятелите си. Сега нашите смартфони са постоянно с нас. Предлагаме ви да опитате - уговорете си предварително среща и се вижте без мобилни телефони. Може ли да издържите?

5. Гледайте детски филмчета вместо новините

Колкото по-малко негативна информация, толкова по-добре. Не казваме, че не трябва да сте информирани, но ограничете новините. Ще ви се отрази прекрасно. Детските филмчета са прекрасна алтернатива с щастлив край.

6. Престанете да се тревожите толкова много за чуждото мнение

Децата са прекрасен пример как може да си непукист. Те са директни, казват това, което мислят и не се интересуват от мнението на околните. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама