Страхотна новина: Пастата е полезна


Страхотна новина: Пастата е полезна
Снимка: iStock/Guliver

Всеки иска да живее здравословно и да има идеална фигура. И всички, които са добре запознати с поне една диета знаят, че ако искаш хубаво тяло, трябва да намалиш въглехидратите. Но съществуват някои моменти като първия ден от цикъла или подготовката за важна делова среща, в които само огромна купа спагети могат да спасят положението. И сега най-добрата новина за всички онези, които обожават паста. Изследване е установило, че пастата не е толкова голям враг на тънката талия, както се смяташе до сега.

За изследването учените от университета в Торонто изследвали доказателства от 32 случайни контролирани проучвания, включващи 2488 участници, които са яли тестени изделия средно 3,3 пъти седмично, вместо други въглехидрати. Субектите също така са подложени на диета с нисък гликемичен индекс. За онези, които не знаят, храните с нисък глиемичен индекс се усвояват по-бавно, което означава, че нивата на кръвната Ви захар се увеличават с по-бавна скорост в сравнение със скоростта на увеличение, когато ядете рафинирани въглехидрати като ориз и бял хляб. (Пастата е една от онези храни с нисък гликемичен индекс).

Това, което изследователите откриват в проучването е, че участниците не само не наддават тегло, но всъщност губят около 1,1 килограма за средно 12 седмици. Ура!

И така, преди да побегнете към любимия си италиански ресторант или да сложите тенджерата, за да направите любимия си сос, има някои важни детайли, които е добре да знаете. Всяка порция, която е приемана от участниците в проучването, е еквивалентна на около половин чаша варена паста. Освен това, прекалено тежките сосове, които съдържат сметана и други млечни продукти, не са за препоръчване.

Затова, ако искате и вие да се наслаждавате на любимата си паста без угризения, внимавайте както с количеството, така и със добавките към нея.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама