Тайните на японките за слаба фигура


Тайните на японките за слаба фигура
Снимка: iStock/Guliver

Японките са смятани за едни от най-красивите и елегантни жени в света. На 30 те изглеждат като на 18, на 40 като на 25. Те също така живеят най-дълго, което до голяма степен се дължи на начина им на живот и хранене.

Предлагаме ви да се запознаете с техните тайни на хранене.

Богата и балансирана диета

Често срещано погрешно схващане е, че японците само ядат суши - тяхната диета всъщост е доста разнообразна. Те предпочитат риба, водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и зелен чай. Японската диета е балансирана и почти изключва висококалорични и джънк храни. Те също така се хранят според сезона. През зимата ядат обикновено месо, риба и супи, докато през лятото предпочитат студени супи, салати и нудли.

Начин на готвене

Японците традиционно готвят храната си чрез задушаване, печене или пържене в специален тиган с минимално количество мазнина. Зеленчуците са нарязани по определен начин, за да изглеждат добре и да се готвят по-бързо. Предимствата на тези методи е, че храната запазва голяма част от своите хранителни качества.

Зеленчуковият бульон е известна основа за много ястия. Японките са много внимателни с подправките, опитвайки се да запазят храната по-лека за стомаха, черния дроб и бъбреците. Те обичат да акцентират върху естествената красота, цвят и аромат на храната.

Култура на ядене

Яденето също е ритуал в Япония. Те се хранят бавно, на малки хапки и чиниите също са с малък размер. Опитват да запазят естествения вкус и да ценят храната, затова рядко я декорират. Различни ястия в една чиния не е често прието, затова всяка храна трябва да е в отделна чиния, която никога не е препълнена.

Ориз вместо хляб

Оризът е важна част от всяко ядене, като се приготвя без сол и масло. Това им помага да поддържат фигурите си стройни.

Закуската е основното ястие за деня

Закуската е най-засищащото ядене за деня в Япония. Тя най-често включва няколко ястия - обикновено риба, ориз, омлети, мисо супа, соя със зеленчуци, водорасли и чай.

Здравословни десерти

Японците рядко ядат десерти. Те имат доста различни представи за сладко - без торти и сметана. Дори имат сладолед, който е направен от ориз (мочи). Обикновено техните десерти са с ниско съдържание на мазнини, захар и вероятно не са много по нашия вкус.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама