Тези 6 напитки ще ви помогнат да спите по-добре


Тези 6 напитки ще ви помогнат да спите по-добре
Снимка: Thinkstock/Guliver

Понякога ви отнема няколко часа въртене в леглото, преди да заспите, докато друг път се събуждате в 1 през нощта, отивате до тоалетната, след което не може отново да заспите. Ако имате проблеми със съня, ви предлагаме вечер да пиете тези 5 напитки, с които ще си гарантирате сладки сънища.

1. Чай от пасифлора

Тази успокояваща билка е често използвано средство за лечение на безпокойство. Направете си чаша чай и го изпийте един час преди сън, след което почетете книга, докато ви се затворят очите (няма да ви отнеме много време). Чай се приготвя, като сложат 1-2 г от билката в 200-250 мл гореща вода за около 10-15 минути.

2. Чай от хмел

Познавате това успокояващо, отпускащо чувство, когато пиете бира? Това не е само заради алкохола. Хмелът, който се използва за направата на любимата ви газирана напитка, също така има приспивателен ефект. Избегнете махмурлука и си вместо това си направете чаша чай от хмел преди лягане.

3. Топло мляко

Тази напитка от години се използва, когато имате проблеми със заспиването, тъй като млякото изобилства от триптофан, който има свойството да ви прави сънливи. 

4. Сок от вишна

Изисква малка предварителна подготовка, но обещаваме, че си струва. Купете си сок от вишна (колкото се може по-натурален) и изпийте една 250 мл чаша следобед и още една 1 час преди сън. Вишните имат мелатонин и триптофан, които могат да ви помогнат да заспите по-бързо и да спите непробудно през цялата нощ.

5. Чай от лайка

Ако сънувате кошмари често, заради което не може да се наспите добре, една чаша горещ чай от лайка е решението за вас. Тази билка отдавна се използва за сладки сънища и може да ви помогне да намалите безпокойството и да успокоите нервите си преди сън също.

6. Кокосова вода 

Тя е прекрасен източник на калий и магнезий, две хранителни вещества, от които може би имате недостиг, заради което имате проблеми със съня. Не е доказано, че работи като естествено приспивателно, но изпийте една чаша преди сън и вижте какво ще се случи.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама