Тези храни са по-полезни, когато ги ядем заедно


Тези храни са по-полезни, когато ги ядем заедно
Снимка: iStock/Guliver

Домати и босилек, вино и сирене, пъпеш и прошуто - тези продукти са създадени един за друг. Комбинирането им максимизира ползите от вашата храна. Диетолозите казват, че когато определени храни се приемат заедно, те помагат на тялото ни да абсорбира по-ефикасно витамините и минералите.

Салата + зехтин

Мазнините помагат на тялото ни да абсорбира 3 пъти повече каротеноиди, включително ликопен, бета-каротин и антиоксиданти.

Телешка пържола + броколи

Желязото в телешкото месо ще се абсорбира по-лесно от тялото, ако ядете храни богати на Витамин C.

Ориз + чесън

Тялото ви ще приеме повече желязо и цинк, ако добавите чесън, докато приготвяте ориза.

Ягоди + овесени ядки

Витамините B и C се абсорбират по-добре от ягодите, ако се ядат с овесени ядки. Може да добавите и натурално кисело мляко.

Сьомга + брюкселско зеле

Комбинирането на източници на Витамин D с мазна риба като сьомга, пъстърва или сардини увеличава абсорбацията на Витамин D.

Авокадо + домати

Мазнините в авокадото правят каротеноидите и Витамин А, съдържащи се в доматите, много по-силни.

Фъстъчено масло + банани

Комбинацията от протеини и въглехидрати помага на тялото да се възстанови и да изгради мускулна тъкан след тренировка.

Зелен чай + лимон

Лимоновият сок увеличава количеството на полезни антиоксиданти, които тялото ви извлича от зеления чай.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама