Топ 10 нискокалорични алкохолни напитки за здравословен начин на живот


Топ 10 нискокалорични алкохолни напитки за здравословен начин на живот
Снимка: iStock/Guliver

Изборът на алкохол е важен аспект за тези, които искат да поддържат здравословен начин на живот, но същевременно желаят да се насладят на социалните моменти. Нискокалоричните алкохолни напитки предлагат решение, което позволява умереното консумиране на алкохол без значително увеличение на приема на калории. Нека разгледаме десетте най-добри варианта.

Кои са 10-те топ нискокалорични алкохолни напитки?

За тези, които се стремят към намаляване на калорийния прием, без да се отказват напълно от консумацията на алкохол, изборът на нискокалоричен алкохол е ключов. В този контекст, разглеждането на топ 10 най-добрите е изключително релевантно. Експертите от Sid-shop споделят кои са те:

1.Водка

С около 94 калории в чаша от 40 ml, водката е един от най-добрите варианти. Тя е перфектно решение за тези, които търсят нещо лесно за смесване.

2.Джин

Както водката,така и джинът съдържа някъде към 94 cal и е идеален за приготвяне на коктейли.

3.Текила

С около 105 калории в една чаша от 40 милилитра, текилата е отличен избор за тези, които обичат по-силни напитки.

4.Леко бяло вино

Бялото вино, особено леките сортове като Совиньон Блан, има към 123 калории на 150 ml.

5.Шампанско

Една чаша шампанско от 150 милилитра може да съдържа около 126 cal , правейки го чудесен избор за специални поводи.

6.Леко червено вино

Въпреки че червените вина обикновено съдържат малко повече, леките сортове като Пино Ноар имат към 115 калории в една стандартна чаша.

7.Светла бира

Светлата бира има около 105 калории на 250 ml, което я прави подходяща за тези, които искат да се насладят на бирата.

8.Ром

Ромът може да бъде част от диетата, когато се консумира умерено, със своите 92 cal на 40 милилитра питие.

9.Вермут

С около 168 калории на порция на 150 ml, вермутът е чудесен за смесване или като част от коктейл с ниско съдържание на такива.

10.Сайдер

Приблизително 130 cal в чаша от 250 милилитра, сайдерът представлява вкусна алтернатива на традиционните алкохолни напитки.

Те може да се комбинират със здравословния начин на живот, като така не лишават от удоволствието на социалните събирания и специалните моменти.

Как влияе нискокалоричният алкохол на здравословния начин на живот?

Консумацията му може да бъде част от здравословния начин на живот, ако се извършва умерено и осъзнато. Пониженото количество калории помага за поддържането на балансирана диета и контрол над теглото, което е ключово за хора, които се стремят към отслабване или поддържане на определено телесно тегло.

Освен това, този избор стимулира потребителите да мислят повече за това, което консумират, което води до по-отговорна и осъзната консумация.

Важно е обаче да се подчертае, че нискокалоричният алкохол не трябва да се разглежда като „здравословна“ алтернатива, а като една възможност за намаляване на приема на калории при консумация на алкохол. Все пак трябва се има предвид, че алкохолът в големи количества може да има негативно влияние върху здравето, независимо от ниското им съдържание.

С правилния подход и информиран избор, любителите на алкохола може да се насладят на своите любими напитки без да компрометират целите си относно здравето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама