Този аромат ще ви помогне да отслабнете


Този аромат ще ви помогне да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver

Американски учени от университета на Уилинг в Западна Вирджиния са изяснили кой аромат позволява да се контролира апетитът. Според специалистите става дума за ментата.

В експеримент, продължил един месец, са взели участие повече от три хиляди представителки на нежния пол, които искали да отслабнат. Преди хранене жените помирисвали етерични масла от различни растения.

Експериментът установил: дамите, които помирисвали мента, употребявали ежедневно до 1800 калории по-малко от обичайното, без специално да променят своето хранене.

Тоест излиза, че тези, които искат да пробват новата "ароматна диета", не следва да се отказват от любимите си храни. Достатъчно е да капнат на китката си малко ментово масло и да го вдъхват през деня.

Но мирисът на мента е само помощник за тези, които искат да се отърват от излишното тегло. Той ще бъде най-ефективен в съчетание например със спорт.

Авторът на изследването проф. д-р Раубедуш твърди, че ароматът може да е полезен и за повишаване на спортните резултати. Той е патентовал ментов инхалатор специално за спортисти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама