Този плод е мощно средство за отслабване


Този плод е мощно средство за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

При последни проучвания е установено, че нарът и сокът от него, които съдържат стотици биоактивни вещества и много ползи за здравето, подпомагат отслабването. Сместа от нар и оцет премахва мазнините най-вече в областта на корема, според турският "En Son Haber".

Сокът от нар се приготвя лесно с помощта на сокоизстисквачка. Напитката има възхитителен сладко-кисел вкус. Самият плод съдържа до 20 различни полифенола. Тези биоактивни вещества имат антиоксидантни свойства, предпазват клетките от увреждане, потискат възпаленията и дори забавят процеса на стареене, както и растежа на раковите клетки. Освен това антиоксидантите предотвратяват оксидативния стрес в организма.

Нарът има специални лечебни свойства. Той е богат на минерали и хранителни вещества, особено на витамини В и Е. Сокът от този червен плод се счита за много ефективен срещу някои сърдечносъдови заболявания, остеоартрит и някои видове рак.

ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ МЕСЕЦ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Известно е, че само една чаша сок от нар дневно намалява възпаленията, подобрява кръвообращението и поддържа еластичността на кръвоносните съдове.

Проучванията показват също, че редовната консумация на тази напитка може да потисне растежа на раковите клетки в простатната жлеза.

Според проучванията нарът е много ефективен за намаляване на теглото. Известно е, че намалява мастните натрупвания в кръвоносните съдове и понижава нивата на лошия холестерол.

Проучване, публикувано в Journal of Functional Foods, показва неочакван ефект от комбинирането на сок от нар с оцет. Установено е, че той подпомага загубата на тегло намаляването на обиколката на талията.

ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА ЗАКУСКА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Жените с наднормено тегло, участвали в експеримента, пиели смес от нар и оцет в продължение на осем седмици. Допълнителен анализ показал, че пиенето на такава напитка води до значително отслабване и изгаряне на мазнините в областта на талията.

Установено е също, че сместа от нар и оцет е отличен активатор на ензима AMPK, който е от съществено значение за разграждането на мазнините, и следователно има положителен ефект върху изгарянето, включително върху старите складирани мазнини.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама