Този прост лек с магданоз чисти камъни в бъбреците


Този прост лек с магданоз чисти камъни в бъбреците
Снимка: iStock

Бъбреците са изключително важен орган в нашето тяло. Ако функционират оптимално, те лесно ще изхвърлят излишната сол, токсините и отпадъците.  Но при проблем с тях се появява подуване на краката, усещане за тежест и дори промяна в тена.

Ако черният ви дроб не се детоксикира редовно, с течение на времето в бъбреците се натрупват токсини и соли и това ще доведе до образуване на пясък и камъни в тях. Ето защо детоксикацията е толкова важна. В случая можем да помогнем на тялото си с единствен лек. 

Как да се предпазите от камъни в бъбреците със 7 естествени метода

Лек с магданоз против камъни в бъбреците

Едно от най-добрите средства за нежно почистване на бъбреците е магданозът. Той притежава изразени диуретични свойства. Освен това съдържа огромно количество полезни витамини, микроелементи и етерични масла. Приеман като лек, магданозът е отлично холеретично средство. Той има способността да укрепва мускулите на пикочния мехур.

Ето какво трябва да направите, за да приготвите този лек.

Вземете връзка магданоз, изплакнете я добре и го нарежете на ситно. Поставете го в емайлиран съд и го залейте с вода в количество, което да покрие листата. Оставете течността да заври. След това намалете котлона и я оставете още 10 минути върху него. 

Изчакайте отварата да изстине и след това я приберете в хладилник. Не е необходимо да се филтрира.

Приемайте по 1 чаша на ден. Още на втория ден ще забележите, че урината ви е променила цвета си. Това означава, че процесът на пречистване на токсините от бъбреците вече е започнал. Курсът трябва да продължи 2 седмици.

Повтаряйте тази процедура на всеки два месеца. По време на периода на лечение пийте достатъчно вода, в противен случай тялото ви ще се дехидратира.

Можете да включите в диетата си дини, ябълки, лимони. През зимния и пролетния период - задължително пийте запарка от шипка. Можете да допълните диетата си със зехтин – пийте по 1 чаена лъжичка на гладно сутрин.

Този метод е противопоказен за бременни жени.

Възможно е магданозът да предизвика силен апетит. Затова контролирайте приема на храна, за да избегнете качването на килограми по време на режима.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение! Преди прием на билки задължително се консултирайте с лекар и с фитотерапевт, особено ако страдате от някакво заболяване или приемате лекарства!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама