Внимание: Ето кои хора Не трябва да ядат смокини


Внимание: Ето кои хора Не трябва да ядат смокини
Снимка: iStock/Guliver

Смокините са богати на много витамини, включително тези от група В, които помагат при състояния на повишена нервност и безсъние, а също така допринасят за по-добра концентрация и стимулират паметта. Затова е добре да ги приемат ученици и студенти, докато учат, както и всички хора, чиято работа е свързана с тежка мисловна дейност.

Вижте още: Генетичен пробив: Мозъкът ни помни какво са яли бабите ни 

Смокини са отличен избор по време на пости и в студено време, защото могат бързо да осигурят на тялото необходимата енергия. Единственият им недостатък е, че са доста калорични, така че трябва да сте умерени в количеството.

Яденето на смокини също е полезно за здравето на костите, тъй като те са чудесен съюзник за поддържане на нормална костна плътност. Поради високото си съдържание на калций, те дори могат да бъдат много добър заместител на млякото и млечните продукти, когато по някаква причина не трябва да се консумират.

Вижте още: Ето какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете авокадо

Препоръчва се повишено внимание при консумацията на смокини при хора с диабет, тъй като съдържат много захар. По същата причина хората, които са на диета и искат да отслабнат, не трябва да прекаляват.

Сушените смокини са още по-опасни, защото  голяма част от влагата излиза от тях и концентрацията на глюкоза се увеличава.

Освен това, за да издържат по-дълго, в промишленото сушене на смокини се използва серен диоксид и сулфити. Проблемът обаче е, че тези вещества могат да предизвикат алергични реакции при някои хора, особено при астматици, така че е по-добре за тях да ги избягват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама