За да бъдете здрави, показвайте открито чувствата си


За да бъдете здрави, показвайте открито чувствата си
Снимка: iStock

Пътят към щастието всъщност е много прост, но малко хора вървят по него. Незнайно защо предпочитаме да се лутаме по трънливи пътечки, вместо да си опростим живота и да се радваме на всяка секунда.

Д-p Дpayзиo Варела знае това най-добре: той e популярен yчeн и преподавател пo oнĸoлoгия и имyнoлoгия, роден в Сан Πayлo, Бразилия, който през 2010 година става носител нa Hoбeлoвa нaгpaдa зa мeдицинa на 73-годишна възраст. Особено популярен е с виждането си:

„Днес в света се влагат 5 пъти повече пари за лекарства за подобряване на потентността и импланти за гърди, отколкото за лечение на Алцхаймер. Скоро ще имаме старици с огромни гърди и старци със здрава ерекция, но никой от тях няма да си спомня за какво им са те.

Всъщност правилото за щастието е просто — не бива да живееш живота си тъжен. Не подценявай състоянието на душата си, защото то дава пряко отражение на тялото. Ако живееш живота си сърдит, недоволен и тъжен, най-вероятно и животът ти ще е такъв.“

И това е абсолютно вярно!

Ако искате да живеете пълноценно, вземете нещата в свои ръце. Вземете решение сега! Правилно, или не чак толкова, то е ваше и това ви ангажира да носите отговорността за него с разум и воля, докато държите съдбата си в свои ръце.

Ако искате да си здрави, приемете нещата такива, каквито са, научете се да прощавате, гледайте себе си и не се сравнявайте с другите.

Животът е прост, усложняваме го самите ние.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама