Подхранващ домашен крем за ръце с мед


Подхранващ домашен крем за ръце с мед
Снимка: iStock/Guliver

Когато ръцете се мият по-често, те се изсушават и напукват. Този изцяло натурален крем за ръце ще направи кожата ви мека и красива. Той има успокояващ и подхранващ ефект, а освен това мирише много приятно.

Необходими продукти:

1 супена лъжица ябълков оцет

2 чаени лъжици пчелен восък

1 супена лъжица мед

1 чаена лъжица масло от авокадо

1 чаена лъжица бадемово масло

105 мл розова вода

Подходящо стерилизирано бурканче

Начин на правене:

На водна баня загрейте ябълков оцет, докато започне да къкри. Той помага да се балансира рН на кожата и има естествено стягащо и антисептично действие. Нежно почиства, помага при слънчеви изгаряния и ожулвания.

Нарежете 2 супени лъжици пчелен восък на малки парчета и ги добавете към врящия оцет. Разбърквайте непрекъснато, за да се предотврати загаряне. Пчелният восък във вашия меден крем за ръце ще помогне да се хидратира по-добре кожата.

Добавете една супена лъжица натурален пчелен мед. Той не само мирише страхотно, но овлажнява, има антибактериално свойство и ще помогне за образуването на защитен слой върху кожата на ръцете.

Прибавете 1 чаена лъжичка масло от авокадо и 1 от бадем. Те бързо се абсорбират, правейки кожата невероятно мека. Маслото от авокадо съдържа големи количества стеролин, който намалява пигментните петна по кожата.

Накрая добавете розовата вода, която е естествен тоник и ще ви помогне да имате красиви ръце. Може да купите или да си направите сами, като варите 1 чаша розови листенца в 1 и ½ чаши дестилирана вода в продължение на 10 минути. След това само прецедете и оставете да изстине.

Оставете крема да изстине добре, след което го сипете в подходящо бурканче. Не забравяйте да го разклащате добре, преди да го използвате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама